The Witcher: Henry Cavill ut – Liam Hemsworth in

Nexflix har förnyat fantasyserien The Witcher. Men utan stjärnan Henry Cavill. I stället ska rollen som Geralt of Rivia tas över av Liam Hemsworth.

Det oväntade beskedet om förändringarna inför säsong fyra av The Witcher kommer bara några dagar efter att Henry Cavill annonserade på sin Instagram att han ska reprisera rollen som Superman.

“Min resa som Geralt of Rivia har fyllts av både monster och äventyr och jag kommer nu att lägga ned min medaljong och mina svärd. I mitt ställe tar den fantastiska Liam Hemsworth upp manteln som den vita vargen”, kommentar Henry Cavill i ett uttalande.

Han fortsätter med att rikta sig direkt till sin efterträdare, Hunger Games-stjärnan Liam Hemsworth: “Jag överlämnar stafettpinnen med vördnad för tiden jag tillbringat åt att förkroppsliga Geralt och entusiasm inför att se Liams version av den mest fascinerande och nyanserade av män. Liam, den här karaktären har ett så underbart djup, njut av att dyka in och se vad du kan finna”.

Hemsworth svarar: “Som Witcher-fan är jag överlycklig över att få möjligheten att spela Geralt of Rivia. Henry Cavill har varit en otrolig Geralt, och jag är hedrad över att han ger mig tyglarna och tillåter mig att ta upp den vita vargens svärdblad för nästa kapitel av hans äventyr. Henry, jag har varit ditt fan i många år och är inspirerad av vad du gjort av denna älskade karaktär. Jag må ha stora skor att fylla, men jag ser mycket fram emot att kliva in i The Witcher-världen.”

Säsong fyra är dock fortfarande långt borta. Först ska säsong tre färdigställas för planerad lansering sommaren 2023.

Så här lyder synopsis för säsong tre: Medan monarker, magiker och besten tävlar om att fånga henne så gömmer Geralt Ciri fast besluten att beskydda sin nyligen återförenade familj. Yennefer leder dem till fortet Aretuza, där hon hoppas lära sig mer om flickans krafter. I stället upptäcker de att de hamnat på ett slagfält av politisk korruption, svart magi och förräderi. De måste kämpa emot, sätta allt på spel – eller riskera att förlora varandra för alltid.