Sam Mendes första tv-serie en HBO-satir

Stjärnregissören Sam Mendes har klart med skådespelarna till sin första tv-pilot. HBO-serien The Franchise ska utspela sig bakom kulisserna på en inspelning av en superhjältefilm.

Den brittiska regissören, manusförfattaren och filmproducenten Sam Mendes vann en Oscar 1999 för American Beauty och var nominerad 2020 för 1917. Han är också känd för att ha varit gift med Kate Winslet i ett antal år i början av 2000-talet.

Efter en lång och framgångsrik karriär inom filmindustrin doppar han nu för första gången tårna i tv-dammen. 57-årige Sam Mendes ligger själv bakom idén till komediserien The Franchise och är nu redo att regissera pilotavsnittet som författats av Jon Brown (Veep). Även Veeps skapare Armando Iannucci finns med i bakgrunden som en av de exekutiva producenterna så det är inte förvånande att komediserien synopsis skvallrar om satiriska element.

Enligt HBO:s beskrivning ska The Franchise följa en “förhoppningsfull besättning som är fångad inuti en dysfunktionell, meningslös, glädjefylld, helvetisk superhjälteproduktion”. Där ställs de inför frågan om detta är Hollywoods nya gryning eller om cinema är på väg att dra sitt sista andetag. Är det en drömfabrik eller en kemisk fabrik som leder till självdestruktion?

Bland skådespelarna som är klara för piloten återfinns Billy Magnussen (Made for Love), Jessica Hynes (Spaced), Darren Goldstein (Ozark), Lolly Adefope (Shrill) och Isaac Powell (American Horror Story). Daniel Brühl (Inglourious Basterds) och Richard E Grant (Can You Ever Forgive Me?) kommer att spela återkommande karaktärer om The Franchise tar sig hela vägen till serie.