Första bilderna: The Witcher säsong 2

Säsong två av The Witcher kommer allt närmare. De första bilderna på karaktärerna har precis följts av en teaser med monstertema.

Den första teasern, som släppts lagom till den amerikanska högtiden halloween, är en humoristisk ”trick and treat”-video för fantasyseriens hard core-fans. Scener från den första säsongen har blandats upp med korta sekvenser, ”treats”, från den nya säsongen.

Den polske författaren Andrzej Sapkowski har skrivit en serie romaner och noveller under samlingsnamnet The Witcher. Den första säsongen byggde främst på The Last Wish. Den andra kommer att hämta inspiration från flera olika böcker och skörda frukterna av den värld och de karaktärer som lades grunden till i säsong ett.

”När du kommer till säsong två börjar karaktärerna träffa varandra – några går bra ihop, andra inte. Allt som vi satt upp – Geralt och Yennefer, Geralt och Ciri, Yennefer och Ciri – och alla de olika kungadömena som du knappt hörde talas om i säsong ett, börjar komma till ytan i säsong två. Så berättelsen blir mer intensiv och kanske mer fokuserad och drivande i säsong två”, har seriens showrunner, Lauren Schmidt Hissrich, förklarat för Digital Spy.

Netflix har bekräftat att Henry Cavill (Geralt), Anya Chalotra (Yennefer) och Freya Allan (Ciri) återvänder i den nya säsongen genom att släppa de första bilderna på de tre nyckelkaraktärerna.

The Witcher season 2 first look
Henry Cavill som Geralt of Rivia. Foto: Jay Maidment/Netflix
The Witcher season 2 first look
Anya Chalotra som Yennefer of Wengerberg. Foto: Jay Maidment/Netflix
The Witcher
Freya Allan som Ciri. Foto: Netflix

Bland nytillskotten i säsong två märks norrmannen Kristofer Hivju (Game of Thrones) och dansken Kim Bodnia (Bron, Killing Eve). Hivju ska spela den fördömda, monstruösa Nivellen och Bodnia gör rollen som Vesemir, kontinentens äldsta och mest erfarna Witcher.

Yasen Atour (Young Wallander), Agnes Bjorn (Monster), Paul Bullion (Peaky Blinders) och Aisha Fabienne Ross (The Danish Girl) är också nya för säsongen.

Den första säsongen av The Witcher hade premiär den 30 december på Netflix. När den nya säsongen anländer har ännu inte annonserats förutom att det är sagt att blir efter årsskiftet.