Vikings-spinoffen Valhalla till Netflix

Nu är det bekräftat. Vikings får en spinoff. Netflix blir hem för Vikings: Valhalla som ska utspela sig under Leif Eriksson-eran.

Den första delen av Vikings farvälsäsong startar på HBO Nordic den 5 december. Men de som önskar ännu mer vikingaäventyr behöver inte misströsta. Det är nu klart att det blir en uppföljningsserie som utspelar sig 100 år senare och placerar en av de mest kända vikingarna, Leif Eriksson, i centrum för historien. Leif Eriksson var sannolikt den förste europé som landsteg i Nordamerika, långt innan Christofer Columbus tog sjövägen till Amerika. Eriksson från Grönland ska enligt historieböckerna ha svarat för bedriften redan omkring år 1000.

Vikings är en History Channel-serie som under snart sex säsonger kunnat streamas hos HBO Nordic. Vikings: Valhalla däremot blir en Netflix-serie. Enligt Deadline Hollywood har Netflix förbundit sig att köpa hela 24 avsnitt av spinoff-serien.

Vikings skapare Michael Hurst fortsätter som exekutiv producent men lämnar över ansvaret för Valhalla-manuset till Jeb Stuart (Die Hard): “Jag är mer än glad över att kunna annonsera fortsättningen av Vikings-sagan. Jag vet att miljoner fans runt om i världen kommer att bli förtjusta över det förtroende som MGM och Netflix visat oss. Jeb Stuart är en fantastisk författare och kommer att bidra med nya berättelser och en kraftfull intuitiv vision kring några av historiens mest kända vikingar”.