Vikings: Valhalla återvänder i januari

Nya äventyr väntar för Frida Gustavsson och de andra i Vikings: Valhalla. Netflix har precis offentliggjort premiärdatumet för säsong två och samtidigt släppt de första bilderna.

Streamingjätten Netflix har beskrivit Vikings-spinoffen som en “helt ny utforskning av den spektakulärt episka vikingasaga som beskriver legendariska äventyr för några av de mest kända vikingar som någonsin funnits.”

I centrum för berättelsen i Vikings: Valhalla finns Leif Eriksson som enligt historieböckerna var den första europé som landsteg i Nordamerika, långt innan Christofer Columbus tog sjövägen till Amerika. Eriksson från Grönland ska ha svarat för bedriften redan omkring år 1000.

Leif Eriksson spelas av Sam Corlett och halvsystern Frejdis Eriksdotter av svenskan Frida Gustavsson. Båda finns med även när säsong två inleds i januari liksom på den nysläppta bilden ovan. Däremot är äventyret över för den andra svenskan Caroline Henderson som spelade Jarl Haakon i säsong ett.

I stället presenteras fyra nya karaktärer spelade av Bradley James (Harekr), Hayat Kamille (Mariam), Marcin Dorocinski (kung Jaroslav) och Sofya Lebedeva (Elena).

Bradley James spelar Harekr, den hedniska härskaren över Jómsborg, en tillflyktsort för hedniska vikingar. Foto: Netflix
Hatat Kamilla spelar Mariam, den mystiska astronomen från Konstantinopel. Foto: Netflix
Marcin Dorocinski spelar kung Jaroslav den vise, krigarhärskaren i norra Ryssland och farbror till både Olaf och Harald.
Sofya Lebedeva spelar Elena, den motståndskraftiga dottern till en rysk adelsman. Foto: Netflix

Säsong två av Vikings: Valhalla landar hos Netflix den 12 januari. Spinoffserien har sedan tidigare förnyats även för en tredje säsong efter starka tittarsiffror för premiärsäsongen som släpptes i februari.