Äkta makar tillbaka i vampyrvärlden

Han är känd från Vampire Diaries, hon från Twilight. Nu återvänder Ian Somerhalder och Nikki Reed till vampyrvärlden. V Wars har Netflixpremiär i december.

Ian Somerhalder spelade Damon Salvatore i Vampire Diaries, som efter åtta säsonger tog farväl 2017. Hustrun Nikki Reed har också ett förflutet i vampyrvärlden, som Rosalie Hale i de omåttligt populära Twilight-filmerna. Båda medverkar i den nya Netflixserien V Wars, som bygger på ett seriealbum av den bästsäljande författaren Jonathan Maberry.

Ian Somerhalder spelar huvudrollen som dr Luther Swann, en vetenskapsman som försöker hitta ett botemedel mot den sjukdom som förvandlat hans bästa vän Michael Fayne (Adrian Holmes) till ett mordiskt blodsugande rovdjur. När sjukdomen sprider sig delas samhället upp i fraktioner med friska människor på ena sidan och ett växande antal vampyrer på den andra. Det blir en kamp med tiden för Luther Swann, allt medan hans forna vän stiger i graderna till vampyrernas mäktiga ledare.

Ian Somerhalder har själv regisserat ett av avsnitten och har som producent anlitat bland andra hustrun Nikki Reed. Hon spelar Rachel, som att döma av den nysläppta trailern står dr Swann nära. Mer än så är inte känt om karaktären. Det är första gången som paret Somerhalder och Reed spelar mot varandra.

De tio avsnitten av V Wars kommer till Netflix den 5 december.