Better Call Saul åter efter lång paus

Efter ett extra långt uppehåll kommer nu de första livstecknen från Better Call Saul. En kort teaser och de första bilderna skvallrar om att den femte säsongen börjar närma sig.

Better Call Saul är Breaking Bad-spinoffen som vid det här laget står helt på egna ben. Historien om advokaten med den tvivelaktiga moralen fortsätter i februari, vilket framgår av teasern som seriens konto släppt på Twitter. Kabelkanalen AMC gör dessutom ett event av återkomsten genom att sända premiären av säsong fem den 23 februari och nästa avsnitt dagen därpå. I Sverige är dock Better Call Saul en Netflix-serie.

Att den femte säsongen dröjt så länge kan nu i efterhand förklaras med att skaparen Vince Gilligan varit upptagen med den under lång tid hemliga Breaking Bad-filmen om Aaron Pauls karaktär Jesse Pinkman. El Camino: A Breaking Bad Movie släpptes på Netflix i oktober.

I spinoffen blev transformationen från Jimmy McGill till Breaking Bad-karaktären Saul Goodman fullbordad i slutet av säsong fyra. Frågan är vad som händer nu? Eller som seriens medskapare Peter Gould uttryckt det: “Vi vet vem Saul Goodman är, men vem är Saul Goodman för Kim Wexler?”

AMC har också släppt de första bilderna från den femte säsongen. Där syns förstås huvudpersonen Jimmy McGill/Saul Goodman (Bod Odenkirk), men även Nacho (Michael Mando), Huell (Lavell Maurice Crawford), Kim (Rhea Seehorn), Mike (Jonathan Banks) och Gus (Giancarlo Esposito) som alla är tillbaka i säsong fem.

Jimmy McGill/Saul Goodman (Bod Odenkirk) och Nacho (Michael Mando) Foto: Greg Lewis/AMC/Sony Pictures Television-
Kim (Rhea Seehorn). Foto: Warrick Page/AMC/Sony Pictures Television.
Foto: Greg Lewis/AMC/Sony Pictures Television.
Gus (Giancarlo Esposito). Foto: Warrick Page/AMC/Sony Pictures Television.
Jimmy McGill (Bob Odenkirk) och domaren Chapak (Frances Lee McCain). Foto: Greg Lewis/AMC/Sony Pictures Television