Valvet öppnas – trailer för Fallout

Amazon har öppnat valvet och släppt ut den officiella trailern för Fallout. Alla åtta avsnitt av den apokalyptiska tv-serien från Jonathan Nolan släpps på det nya premiärdatumet den 11 april.

Den 27 oktober 2022 fyllde Fallout-franchisen 25 år. Det firade Amazon med att släppa den första bilden från tv-bearbetningen av dataspelet med samma namn, en bild på Vault 33. Ett och ett halvt år senare öppnas valvet och tittarna välkomnas i den officiella trailern till apokalypsen.

“Alla vill rädda världen. Men de är inte överens om hur“, säger soldaten Maximus i trailern. Han spelas av Aaron Moten. Ännu mer framträdande i trailern är Walton Goggins, som vanställd så kallad ghoul, och Ella Purnell i rollen som valvinvånaren Lucy. En presentation av huvudkaraktärerna finns här.

I tv-serien berättas en originalhistoria som är satt i samma universum som datarollspelet och som också kommer att betraktas som en del av spelets kanon. Liksom i dataspelet blandas en seriös ton med ironisk humor och B-filmsfantasier.

Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) och Graham Wagner (Silicon Valley) delar showrunner-skapet, medan äkta paret och Westworld-skaparna Jonathan Nolan och Lisa Joy är exekutiva producenter. Christopher Nolans lillebror har själv regisserat de tre första avsnitten.

Trailern avslöjar också att serien har premiär en dag tidigare än vad som tidigare sagts. Hela den första säsongen släpps på Prime Video den 11 april.