Första bilden från Fallout på Vault 33

Amazon Prime uppmärksammar att datarollspelet Fallout fyller 25 år med att släppa den första bilden från tv-bearbetningen av Jonah Nolan och Lisa Joy.

Äkta makarna Jonah Nolan och Lisa Joy är mest kända för HBO-serien Westworld. Numera hör de, via sitt produktionsbolag Kilter Films, hemma hos Amazon Studios. I dagarna släpptes sci fi-serien The Peripheral som de varit med och producerat. Nästa stora satsning som paret själva skapat är en tv-serie baserad på datarollspelet Fallout.

Den första versionen av spelet släpptes redan 1997. Den postapokalyptiska Fallout-världen är präglad av hur amerikanerna i slutet av 1940-talet föreställde sig framtiden och hur den bilden exploderar i ett kärnvapenkrig mellan USA och Kina år 2077. Den hårda verkligheten i den ödsliga efterkrigsmiljön ställs mot den tidigare generationens utopiska idé om hur kärnkraften skulle bidra till en bättre värld. I rollspelen blandas en seriös ton med ironisk humor och B-filmsfantasier.

I dag firar Fallout-franchisen 25 år. Det firar Amazon med att släppa den första bilden från tv-serien. Den föreställer Vault 33, en underjordisk bunker vars låga nummer enligt hardcore-fansen indikerar att den ligger på den amerikanska västkusten. I spelet finns Vault 33 i San Diego och är ett av de mindre skyddsrummen med bara utrymme för sex personer. Personerna som syns på bilden är klädda i de för spelet mycket typiska blågula overallerna. Här är hela den obeskärda bilden.

Det går inte att identifiera några av karaktärerna på bilden, men Walton Goggins, Ella Purnell, Kyle Maclachlan, Xelia Mendes-Jones och Aaron Moten finns i rollistan.

Här är också en video som Xbox producerat med anledning av 25-årsjubileet och som innehåller en liten sneak peek och en intervju med Jonathan Nolan.