Margaret Qualley i serie om Amanda Knox

Amanda Knox blev oskyldigt dömd för mord. Nu ska hennes historia berättas igen. Den här gången i en dramaserie med Margaret Qualley i huvudrollen.

Amanda Knox blev ett löpsedelsnamn när hon dömdes för mord på sin rumskamrat Meredith Kercher, då båda var utbytesstudenter i Italien. Knox tillbringade nästan fyra år i ett italienskt fängelse innan hon släpptes 2015.

Domen var kontroversiell eftersom amerikanska experter tyckte att den tekniska bevisningen inte höll. Senare greps en känd rånare, som lämnat fingeravtryck på Kerchers ägodelar, och dömdes vid en snabbrättegång för mordet.

Hayden Paniettiere (Heroes) spelade Amanda Knox i en tv-film och Netflix har tidigare gjort en dokumentär. Nu ska mordfallet även ligga som grund för en tv-serie hos den amerikanska streamingtjänsten Hulu, vars serier i Sverige hamnar hos Disney+.

Hulu har beställt en ännu titellös serie som beskrivs som Amanda Knox “16-åriga odyssé för att befria sig själv.”

Margaret Qualley är klar för huvudrollen. Qualley hade medverkat i The Leftovers och Fosse/Verden när hon fick sitt breda genombrott i Netflixserien Maid, där hon spelade mot sin egen mor Andie MacDowell. Just nu är Margaret Qualley aktuell i Ethan Cohen-filmen Drive-Away Dolls och i maken Jack Antonoffs Tiny Moves-video.

Både Amanda Know och Margaret Qualley finns med bland de exekutiva producenterna för serien som är skapad av K J Steinberg (This Is Us).