Första bilderna: Walton Goggins som Ghoul i Fallout

De första bilderna från Fallout tar oss till år 2077. Det är slutet på världen som vi känner den i Amazon Prime-serien från Westworld-skaparna Jonathan Nolan och Lisa Joy.

För en dryg månad sedan, på det som i dataspelskretsar är känt som Fallout-dagen (23 oktober), annonserades att tv-bearbetningen av datarollspelet Fallout kommer att ha premiär den 12 april 2024. Nu följer Amazon Prime Video upp med de första apokalyptiska bilderna.

Fyra skådespelare och karaktärer är i blickfånget.

Ella Purnell spelar Lucy. Hon är en optimistisk valvinvånare med en typiskt amerikansk jag-kan-inställning. Hon är fredlig och idealistisk till sin natur och testas när folk skadar de som hon älskar.

Aaron Moten spelar Maximus. En ung soldat som gömmer sitt tragiska förflutna när han tjänstgör i en militärfraktion kallad Brotherhood of Steel. Han gör vad som helst för främja deras mål.

Walton Goggins spelar The Ghoul.  Ghouls är i Fallout-universumet människor som blivit vanställda efter att ha exponerats för strålning, men som en konsekvens av detta också är i stora delar immuna mot strålning och nukleärt avfall. Goggins Ghoul överlever i ödemarken som prisjägare. Han är pragmatisk, hänsynslös och döljer ett mystiskt förflutet.

Kyle MacLachlan spelar “Overseer Hank” Hank är Lucys far och överser Vault 33. Han är angelägen om att förändra världen till det bättre. Vault 33 är en underjordisk bunker vars låga nummer enligt hardcore-fansen indikerar att den ligger på den amerikanska västkusten

Den första versionen av det populära datarollspelet släpptes redan 1997. Den postapokalyptiska Fallout-världen är präglad av hur amerikanerna i slutet av 1940-talet föreställde sig framtiden och hur den bilden exploderar i ett kärnvapenkrig mellan USA och Kina år 2077. Den hårda verkligheten i den ödsliga efterkrigsmiljön ställs mot den tidigare generationens utopiska idé om hur kärnkraften skulle bidra till en bättre värld. I rollspelen blandas en seriös ton med ironisk humor och B-filmsfantasier.

I tv-serien berättas en originalhistoria som är satt i samma universum och som också kommer att betraktas som en del av spelets kanon. Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) och Graham Wagner (Silicon Valley) delar showrunner-skapet, medan Jonah Nolan och Lisa Joy är exekutiva producenter.