Walton Goggins ska leda Fallout-serien

Jonathan Nolan och Lisa Joy har hittat sin nya leading man. Walton Goggins ska spela ghoul i Westworld-skaparnas tv-version av datorrollspelet Fallout.

Makarna Jonathan Nolan och Lisa Joy har en säsong kvar av Westworld att visa upp i resterna av sitt kontrakt med HBO. Numera hör duon, via sitt produktionsbolag Kilter Films, hemma hos Amazon Studios. Där är deras första stora tv-projekt en tv-serie baserad på datarollspelet Fallout, vars första del släpptes redan 1997.

Den postapokalyptiska Fallout-världen är präglad av hur amerikanerna i slutet av 1940-talet föreställde sig framtiden och hur den bilden exploderar i ett kärnvapenkrig år 2077. Den hårda verkligheten i den ödsliga efterkrigsmiljön ställs mot den tidigare generationens utopiska idé om hur kärnkraften skulle bidra till en bättre värld. I rollspelen blandas en seriös ton med ironisk humor och B-filmsfantasier.

Enligt källor till amerikanska branschmedier som ännu inte bekräftats av Amazon ska huvudrollen spelas av Walton Goggins. Enligt samma källor ska han spela en ghoul. Ghouls är i Fallout-universumet människor som blivit fruktansvärt vanställda efter att ha exponerats för strålning, men som en konsekvens av detta också är i stora delar immuna mot strålning och nukleärt avfall.

Walton Goggins är en mångsidig skådespelare med långt cv som bland annat Emmy-nominerats för sin roll i Justified och medverkat i två Quentin Tarantino-filmer. Just nu är Goggins aktuell i HBO:s komediserie The Righteous Gemstones.