Redan klart: Fallout får en andra säsong

Amazon behövde bara en vecka på sig. Tv-versionen av Fallout har redan förnyats för en andra säsong. Tittarna bjuds att följa med ännu djupare in i den surrealistiska värld som är Fallout.

Alla åtta avsnitt av den postapokalyptiska tv-serien från makarna Jonathan Nolan och Lisa Joy och deras Kilter Films släpptes natten mot den 11 april. En vecka senare meddelar Amazon MGM Studios att serien är en av Prime Videos tre mest streamade tv-serier, och den mest populära sedan Lord of the Rings: Rings of Power hade premiär för ett och ett halvt år sedan.

“Jonah, Lisa, Geneva, and Graham har fångat världen med sin banbrytande, vilda åktur till show. Ribban var högt lagd för de som älskar det ikoniska videospelet och så här långt verkar vi ha överträffat förväntningarna och samtidigt lockat miljontals nya fans till denna franchise. Vi är stolta över att kunna presentera säsong två efter bara en vecka och ta tittarna ännu längre in i Fallouts surrealistiska värld“, säger Jennifer Salke, chef för Amazon MGM Studios, i ett uttalande. 

Geneva Robertson-Dworet och Graham Wagner har bildat seriens showrunner-duo, men Jonathan Nolan har själv regisserat de tre första avsnitten.

Jonathan Nolan ger regidirektiv till Ella Purnell. Foto: Mallory Morehead Pritz/Amazon

“Vi kan inte vänta på att få spränga världen igen,” kommenterar Jonathan Nolan och Lisa Joy, som också drömmer om att få avsluta Westworld som las ned av HBO efter fyra säsonger.

De tre huvudkaraktärerna i Fallout görs av Ella Purnell (Yellowjackets), Aaron Moten (Emancipation) och Walton Goggins (The Hateful Eight). Kyle MacLachlan (Twin Peaks) har också en nyckelroll.

Ella Purnell spelar optimistiska Lucy, som levt sitt liv i ett skyddat valv. Hennes fredliga och idealistiska natur testas när hon tvingas upp till på jordens yta i ett försök att rädda sin far (MacLachlan). Där uppe väntar en komplex, konstig och mycket våldsam tillvaro.

Walton Goggins spelar Ghoul, en prisjägare med tveksam moral som i sig själv representerar en 200-årig historia av kärnvapenkrigets följder, och Aaron Moten är Maximus, en ung soldat som är dedikerad den militärfraktion som kallas Brotherhood of Steel.

De tre helt olika typerna kolliderar i jakten på en artefakt från en mystisk forskare som har potential att förändra maktbalansen i världen.