Två nya tv-roller för Clive Owen

Clive Owen återvänder till tv. Britten ska både spela Bill Clinton i Impeachment: American Crime Story och medverka i en ny Stephen King-serie.

Senast vi såg Clive Owen i en tv-serie var som doktor John W Thackery i Steven Soderbergh-regisserade The Knick (2014-2015). Perioddramat finns fortfarande på HBO Nordic att upptäcka (recension säsong 1 här och säsong 2 här). Nu är den Oscarsnominerade skådespelaren klar för två nya tv-roller – av helt olika slag.

Vi visste sedan tidigare att nästa säsong av antologiserien American Crime Story ska handla om riksrättsåtalet mot Bill Clinton och att Monica Lewinsky ska spelas av Beanie Feldstein. Nu står det klart att det är Clive Owen som ska gestalta William Jefferson Clinton, amerikansk president under perioden 1993–2001.

Eftersom det är fråga om en Ryan Murphy-producerad serie så finns förstås även Sarah Paulson med i rollistan. Hon ska spela Linda Tripp. Annaleigh Ashford är klar som Paula Jones medan rollen som Hillary Clinton ännu inte är besatt. Monica Lewinsky är själv med och producerar dramatiseringen av skandalen som hon än i dag tvingas leva med.

FX-serien Impeachment: American Crime Story ska börja spelas in i mars. Planerat premiärdatum är den 27 september 2020, det vill säga strax innan nästa presidentval, men Ryan Murphy har hintat om att datumet kan komma att ändras, skriver Deadline Hollywood.  

Även Lisey’s Story är en miniserie – men för Apples nya streamingtjänst. De åtta avsnitten bygger förstås på skräckmästaren Stephen Kings bok med samma namn. Clive Owen ska spela Scott Landon, make till Lisey, som spelas av Julianne Moore. När serien utspelar sig är Scott död, och Lisey utforskar händelser som får henne att börja inse saker om sin avlidne make som hon försökt förtränga och glömma.

Stephen King kommer själv att både producera och skriva manus till alla åtta avsnitten, vilket inte hör till vanligheterna när det gäller den mycket upptagne författaren. Även JJ Abrams och Ben Stephenson är med och producerar projektet från Warner Bros Television.

Stephen King är ständigt aktuell i olika tv-projekt. Förutom Lisey’s Story just nu med The Outsider som kommer till HBO Nordic 13 januari och CBS All Access-serien The Stand med bland andra Alexander Skarsgård i rollistan.