Teaser: Homelands finalsäsong

Homelands kraftigt försenade finalsäsong närmar sig. Showtime har släppt en teaser där vi möter en Carrie Mathison som kämpar med ett sviktande minne.

Först var det det tänkt att finalsäsongen av Homeland skulle börja sändas i juni. Sedan pratades det om hösten, men Showtime-premiären av säsong 8 blir i stället den 9 februari. Dagen därpå kommer avsnittet att kunna streamas på SVT Play.

I finalsäsongen cirklar Homeland tillbaka till rötterna och låter huvudpersonerna återvända till Afghanistan. I den nya teasern blir bipolära CIA-agenten Carrie Mathison (Claire Danes) återigen ifrågasatt. Lite senare bekänner hon dock att fångenskapen i en rysk gulag gjort att hon förlorat sju månader av sitt liv.

Det är försvårande när hennes mentor Saul Berensen (Mandy Patinkin) i sin roll som säkerhetsrådgivare åt den nya presidenten (Beau Bridges) söker hennes hjälp för att nå en fredsöverenskommelse med talibanerna i Afghanistan. Saul får dessutom konkurrens av en smart Washington-konsult som ansluter till Vita huset som ny rådgivare i utrikesfrågor. Konsulten John Zabel spelas av Hugh Dancy, make till Claire Danes.