Trailer: Våldtäkt bestrids i Unbelievable

Ingen tror på 18-åriga Marie när hon anmäler en våldtäkt. Miniserien Unbelievable handlar om kampen för rättvisa och bygger på en sann historia.

Netflix miniserie är baserad på de verkliga händelser som skildrades i den Pulitzer Price-vinnande ProPublica-artikeln An Unbelievable Story of Rape från 2015. Inspiration har även hämtats från avsnittet Anatomy of Doubt ur radioprogrammet This American Life som handlade om samma fall.

Unbelievable beskrivs som en historia om obeskrivligt trauma, orubblig uthållighet och enastående motståndskraft. I centrum finns 18-åriga Marie Adler. Hon anmäler en våldtäkt i sitt hem men blir ifrågasatt av alla i sin omgivning, både av de som borde stå henne närmast och de poliser som ska utreda den anmälda våldtäkten. Det går så långt att hon själv anklagas för mened.

I en helt annan del av USA möts två kvinnliga kriminalpoliser, i serien heter de Karen Duvall och Grace Rasmussen. När de utreder två liknande fall av överfallsvåldtäkter dyker det upp detaljer som känns igen från Maries berättelse. De slår ihop sina undersökningar och närmar sig på så sätt sanningen även om Marie Adlers fall.

Huvudkaraktärerna spelas av tre skådespelare som borgar för att det kommer att bli en välspelad historia. 18-åriga Marie spelas av begåvade Kaitlyn Dever, som startade i Justified och senast var aktuell i ungdomsfilmen Booksmart. De två kvinnliga poliserna görs av Toni Collette (United States of Tara) och Merritt Wever (Nurse Jackie), båda tidigare Emmy-vinnare.

Miniserien är skapad av Susannah Grant (Oscarsnominerad för manuset till Erin Brockovich) som även är showrunner. De åtta avsnitten är regisserade av Lisa Cholodenko, Michael Dinner och Susannah Grant själv. Unbelievable har premiär på Netflix den 13 september.

Unbelievable är en av 15 heta seriepremiärer i höst som går att läsa om här.