Trailer: Lättklätt i The New Pope

Den som vill se en lättklädd Jude Law skrida fram på stranden bör kasta sig över den nya teaser trailern för The New Pope. Lenny Belardo är tillbaka – i speedos.

Miniserien The Young Pope fick många att klia sig i huvucdet. När den Oscarsbelönade italienska regissören Paolo Sorrentino nu återkommer med en fortsättning som utspelar sig i samma moderna version av ett påvedöme verkar berättelsen om möjligt ännu mer surrealistisk. Sorrento har själv regisserat alla nio avsnitten av The New Pope.

Den första teaser trailern innehåller ingen dialog men en Jude Law i speedos och John Malkovich i något mer traditionell påveutstyrsel räcker gott för att dra uppmärksamhet till The New Pope. Jude Law spelar återigen Lenny Belardo, även känd som påven Pius XIII. Vad Malkovich karaktär heter har inte offentliggjorts, men med tanke på påvedräkten är det ingen vild gissning att det är han som åsyftas i miniseriens titel.

Utöver Jude Law och John Malkovich finns ytterligare två affischnamn i Sharon Stone och Marilyn Manson. Läs mer och se dem i karaktär här.

Antologiserien är ett samarbete mellan HBO, Sky och Canal+. The New Pope kommer att ha premiär på Venedigs filmfestival den 1 september och anländer till HBO Nordic ”soon”.