Premiärdatum för Breaking Bad-filmen

Vad hände med Jesse Pinkman efter att AMC-serien tog slut? I oktober har El Camino: A Breaking Bad Movie premiär på Netflix.

Netflix har släppt en första kort teaser för Breaking Bad-filmen som fokuserar på Walter Whites yngre kompanjon i methkokarbranschen Jesse Pinkman. Den 11 oktober får vi återigen se Aaron Paul i hans mest kända och älskade roll. Enligt Netflix korta beskrivning av filmen så möter vi Jesse när han ”efter en dramatisk flykt från fångenskap måste komma över sitt förflutna för att kunna skapa någon form av framtid”.

I teasern säger Jesse Pinkmans vän Skinny Pete (Charles Baker) till polisen att han inte har någon aning om var Pinkman tagit vägen: “Ingen risk att jag hjälper er att stoppa tillbaka Jesse Pinkman in i en bur.”

Vilka fler karaktärer vi får återse i filmen är fortfarande hemligt. I en intervju i New York Times säger Aaron Paul, aktuell även i nästa säsong av Westworld, att “allt jag kan säga är att jag tror att folk kommer att bli väldigt glada över vad de kommer att få se”.

Filmen är liksom den hyllade tv-serien skapad av Vince Gilligan som både skrivit manus och regisserat El Camino: A Breaking Bad Movie. Efter premiären på Netflix den 11 oktober ska filmen senare även visas av kabelbolaget AMC som sände originalserien från 2008 till 2013.

Breaking Bad betraktas som en av tv-historiens bästa tv-serier. Alla avsnitt av originalserien och spinoffen Better Call Saul finns redan på Netflix.