Danes och Brody ansluter till Fleishman

Stjärnorna står på rad för att medverka i miniserien Fleishman Is in Trouble. Claire Danes och Adam Brody är nu också klara för FX-serien.

Taffy Brodesser-Akners bästsäljande debutroman Fleishman Is in Trouble kom ut 2019 och handlar enligt New York Times om äktenskap, skilmässsa och ambitionens förvirrande dynamik. Författaren har nu själv bearbetat sin roman för televisionen i samarbete med kabelkanalen FX.

Jesse Eisenberg (The Social Network) och Lizzy Caplan (Masters of Sex) var klara sedan tidigare. Nu ansluter även Claire Danes (Homeland), Adam Brody (The OC), Maxim Jasper Swinton (Halston) och Meara Mahoney Gross (Don’t Look Up).

Jesse Eisenberg ska spela huvudpersonen, den nyligen separerade Toby Fleishman som kastar sig in i den nya app-baserade dejtingvärlden med en framgång han aldrig hade i sin ungdom, innan han gifte sig i slutet av sin läkarutbildning. Men precis när han första sommar av sexuell frihet inleds så försvinner hans ex-fru och lämnar honom med barnen utan att han har någon aning var hon är och om hon tänker återvända. Han inser att han inte kommer att hitta Rachel om han inte själv först går på djupet för att besvara varför äktenskapet tog slut.

Ex-hustrun Rachel spelas av Claire Danes. Hon är en framgångsrik agent och döljer trauman med en snygg fasad. Även hon njuter inledningsvis av friheten, men får allt svårare att leva med sin nya identitet.

Maxim Jasper Swinton och Meara Mahoney Gross spelar paret Fleishmans barn.

Adam Brody är fortfarande mest känd för rollen som Seth Cohen i The OC. Hans karaktär i Fleishman Is in Trouble heter också Seth och är en gammal kompis till Toby Fleishman.

Lizzy Caplan står för berättarrösten som Libby, en annan vän till Toby.

FX-serier kan även streamas hos Hulu. Båda företagen ägs av Disney. Det gör att Disney+ är förstahandsalternativ i Sverige.