Premiärdatum för historien om Uber

Billions-skaparna ska berätta historien om Ubers berg-och-dalbana. Joseph Gordon-Levitt, Kyle Chandler och Uma Thurman medverkar i Super Pumped.

Billions är en av Showtimes största succéer. Serien utspelar sig i en hänsynslös finansvärld. Nu ska skaparna Brian Koppelman och David Levien tackla andra delar av affärslivet i en ny Showtime-serie. Varje säsong av antologiserien Super Pumped ska utforska en historia som skakat om näringslivet och förändrat affärskulturen i grunden.

Den första säsongen baseras på Mike Isaacs bästsäljande bok Super Pumped: The Battle for Uber, som alltså handlar om start up-bolaget som med sitt delningskoncept vände upp och ned på taxibranschen.

Så här lyder Showtimes synopsis: Super Pumped berättar historien om en av Silicon Valleys mest framgångsrika och destruktiva unicorns. Med utgångspunkt från Kalanick och hans ibland tumultartade relation med sin mentor Gurley kommer Showtime-serien att skildra transportföretagets berg-och-dal-banan, som förkroppsligar upp- och nedgångarna i Silicon Valley. Även mitt i den radikala omvälvningen som genereras i den globala techvärldens huvudstad står Uber ut som både en succé och en sedelärande historia, med både inre och yttre strider som får oanade konsekvenser.

Joseph Gordon-Levitt och Kyle Chandler som Travis Kalanick och Bill Gurley. Foto: Showtime

Kalanick är alltså Travis Kalanick, Ubers grundare som efter en rad kontroverser först tvingades avgå som vd och sedan i praktiken kastades ut ur sitt eget styrelserum. Han spelas av Joseph Gordon-Levitt (Inception). Riskkapitalisten Bill Gurley var Kalanicks mentor och allierad i styrelsen, beredd att sätta sitt goda rykte på spel. Han spelas av Kyle Chandler (Bloodline).

Medverkar gör även Uma Thurman i rollen som Ariana Huffington och Elisabeth Shue som Travis mamma Bonnie Kalanick.

Den 27 februari är det premiär för Super Pumped: The Battlestar for Uber. Showtimes serier har numera sitt hem hos Paramount+, eftersom båda bolagen ingår i ViacomCBS.

Här är den första teasern:

Artikeln uppdaterad med teaser 2021-12-23.