Trailer: The Third Day med Jude Law

Att besöka en avlägsen ö kan ha sina sidor. Det blir Jude Law och Naomie Harris varse i den tudelade HBO-serien The Third Day.

Miniserien The Third Day är uppdelad i två delar, ”Sommar” och ”Vinter”, men båda avhandlar sorg och smärta och har huvudpersoner som dras till en avlägsen ö samtidigt som de ger sig ut på en personlig inre resa.

I de tre första avsnitten är det ”Sommar”. Jude Law (The New Pope) spelar Sam, en man som besöker en mystisk ö utanför den brittiska kusten. Där möter han en grupp öbor som vill bevara sina traditioner till varje pris. ”Sommar” är skriven av Dennis Kelley och regisserad av Marc Munden.

I ”Vinter”-delen syns Naomie Harris (Moonlight) i rollen som Helen, en viljestark ensamvarg som åker till ön för att finna svar. Men hennes ankomst blir istället en svår kamp för att bestämma dess öde. ”Vinter” är skriven av Kit de Waal, Dean O’Loughlin och Dennis Kelly och är regisserad av Philippa Lowthorpe.

Förutom Jude Law och Naomie Harris finns Katherine Waterston (Fantastic Beasts), Emily Watson (Emmy- och Golden Globe-nominerad för HBO:s Chernobyl) och Paddy Considine (HBO:s The Outsider).

The The Third Day består av sex avsnitt och har premiär den 15 september på HBO Nordic.

Samma dag har HBO Nordic också premiär på We Are Who We Are, Oscarsnominerade Luca Guadagninos första tv-serie om två tonåringar på en amerikansk militärbas i Italien. Läs mer här och se den officiella trailern nedan.