Debicki som prinsessan Diana i The Crown

Nu är det klart vem som ska spela prinsessan Diana i Netflix rojalistiska drama The Crown. Det blir Elizabeth Debicki.

Den australiska skådespelerskan är het i Hollywood. Efter att ha medverkat i bland annat Widows och Guardians of the Galaxy Vol. 2 har Debicki också en roll i Christopher Nolans kommande mycket haussade film Tenet som på grund av coronapandemin fortfarande väntar på att gå upp på biograferna.

I tv-sammanhang har Elizabeth Debicki bland annat synts i den Susanne Bier-regisserade miniserien The Night Manager (AMC-serien från 2016 anlände i sommar till HBO Nordic). Hennes nya tv-roll som Diana Spencer, sedermera prinsessan av Wales, annonserades via Twitter på söndagskvällen.

”Prinsessan Dianas spirit. Hennes ord och hennes handlingar lever i hjärtat hos så många. Det är ett sant privilegium och en ära att ansluta till denna mästerliga serie som har haft mig helt fångad sedan avsnitt ett”, kommenterar Elizabeth Debicki i Twitterinlägget.

I januari förklarade The Crown-skaparen Peter Morgan att det bara skulle bli fem i stället för planerade sex säsonger av den påkostade serien om drottning Elizabeth II. Men det har han sedan dess tagit tillbaka. I juli stod det klart det kommer att bli både en femte och en sjätte säsong med Imelda Staunton i den drottningroll som först innehades av Claire Foy och sedan av Olivia Colman.

Nyligen blev det också klart att Jonathan Pryce från säsong fem tar över rollen som prins Philip och att Lesley Manville ska spela prinsessan Margaret fram till hennes död.

Gillian Anderson debuterar i rollen som premiärminister Margaret Thatcher redan i säsong fyra som ännu inte fått något premiärdatum.