Jude Law spelar påve i ny tv-serie

Filmstjärnorna som går över till tv blir bara fler. Senast i raden är Jude Law som nu är klar för Paolo Sorrentinos The Young Pope, rapporterar Deadline.com.

Serien, som är ett samarbete mellan HBO, Sky och Canal+, handlar om en fiktiv påve. Britten Jude Law ska spela den unge amerikanska påven som föddes som Lenny Belardo. Enligt Deadline.com är karaktären komplex och motsägelsefull och bär på en ständig rädsla för att bli övergiven – även av sin Gud.

Inspelningen av The Young Pope startar i sommar och kommer huvudsakligen att ske i Italien, men också i länder på flera andra kontinenter. När tittarna kan ta del av de åtta avsnitten är fortfarande oklart.

Det är inte bara Hollywoods stjärnskådespelare som lockas av tv. Även framstående filmregissörer söker sig till tv-formatet. Paolo Sorrentino, som förra året vann en Oscar för The Great Beauty, följer nu efter regissörer som David Fincher (House of Cards) och M Night Shyamalan (Wayward Pines).

Sorrentino är också filmaktuell med Youth – med bland andra Michael Caine, Rachel Weisz och Jane Fonda – som just nu tävlar på Cannes-festivalen. Här är trailern till Youth: