David Bowies kultfilm i ny tv-kostym

David Bowie spelade utomjording i kultfilmen The Man Who Fell To Earth. Snart kommer en tv-serie baserad på samma bok.

Walter Tevis skrev både The Queen’s Gambit (redan hyllad tv-serie hos Netflix) och sci-fi-romanen The Men Who Fell To Earth. Den senare kom ut 1963. 1976 släpptes en biofilm med musiklegendaren David Bowie i huvudrollen som nu har kultstatus.

Skaparna av den nya Showtime-serien, Alex Kurtzman och Jenny Lumet, har för Entertainment Weekly medgett att det varit avskräckande att befinna sig i David Bowies skugga. “Hans arv betyder mycket för människor och det är ingenting vi tagit lätt på. Det vore hybris att ens försöka”, menar Kurtzman. “Du kan inte jaga, du kan inte replikera David Bowies magi. Du kan inte ens hoppas”, tillägger Lumet.

I stället har de valt en annan väg. Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) spelar i tv-bearbetningen en annan karaktär som är av samma utomjordiska ras som Bowies filmkaraktär och som heller inte var först att ramla ned på jorden. Hans uppdrag är att leta upp en forskare, spelad av Naomie Harris (Moonlight). Forskaren Justin Falls besitter extraordinära förmågor men är rädd att konfrontera de delar av henne själv som kan göra världen till en bättre plats.

Naomie Harris och Chiwetel Ejiofor.

Förutom Chiwetel Ejiofor och Naomie Harris, som båda har Oscarnomineringar på sina resuméer, så medverkar bland andra Jimmi Simpson (Westworld), Kate Mulgraw (Orange is the New Black) och Rob Delaney (Catastrophe)

I den första teasern från Showtime framgår att The Man Who Fell To Earth anländer i vår, men något mer exakt premiärdatum anges inte.

Paramount+ är numera hem för Showtime-serier i Sverige.