Från Supernatural till Texas Ranger

Efter 15 säsonger i Supernatural ska Jared Padalecki ta över Chuck Norris gamla paradroll. En reboot av Walker, Texas Ranger är på gång.

1990-talet är trendigt värre även i tv-land. Nu är det dags för kriminalserien Walker, Texas Ranger att uppdateras. Actionstjärnan Chuck Norris spelade sergeant Cordell Walker i åtta säsonger, 1993-2001. I rebooten ska rollen göras av Jared Padalecki, känd från Gilmore Girls och Supernatural.

Jared Padalecki har i 15 säsonger spelat Sam Winchester i The CW-serien Supernatural som just startat sin farvälsäsong. Det är också The CW som vunnit budkriget om Walker, Texas Ranger. The CW-bossen Mark Pedowitz har varit tydlig med att han gärna vill behålla den populäre Padalecki i familjen. Stjärnan ska själv vara med och producera den nya serien.

Precis som i originalserien står Cordell Walker i centrum i Anna Frickes (Being Human) nya manus. Walker är en änkling och tvåbarnsfar med tydlig moralkompass. När han efter två år på ett undercover-uppdrag återvänder hem till Austin, Texas, upptäcker han att det finns ännu mer att gräva i där hemma. I den nya uppdaterade versionen paras Walker ihop med en kvinnlig partner, en av få kvinnor som tillåtits tjänstgöra som Texas Ranger. Vem som ska spela den rollen är dock inte klart. Hur mycket martial art à la Chuck Norris det blir återstår också att se.

The CW har på senare tid ägnat sig mycket åt reboots. Charmed, Dynasty och Roswell: New Mexico är alla nya versioner av gamla succéer. Om det går som de inblandade hoppas och serien blir av, ansluter Walker, Texas Rangers till tv-säsongen 2020-2021.