Serie om musikgeniet Aretha Franklin

DELA

Souldrottningen Aretha Franklin är nästa geni att porträtteras i National Geographics antologiserie Genius. Cynthia Erivo har valts ut för huvudrollen. 

Geoffrey Rush spelade Albert Einstein i den första säsongen av National Geographics första manusdrivna tv-serie Genius. I säsong två målade producenten och regissören Ron Howard sitt porträtt av den spanske konstnären Pablo Picasso. Nu är det dags för den första kvinnan att porträtteras av National Geographics.

“Genius: Aretha” blir den första auktoriserade manusskrivna serien om den musikaliska ikonen som föddes den 25 mars 1942 i Memphis och avled 76 år gammal den 16 augusti 2018 i Detroit. Serien kommer att inkludera flera av de mest kända Aretha Franklin-inpelningarna från Warner Musics musikkatalog.

Souldrottningen ska i miniserien spelas av Cynthia Erivo som är högaktuell i en film om en annan afroamerikansk ikon, frihetskämpen och slavmotståndaren Harriet Tubman. Erivo är också en erkänt skicklig musikalartist.

Cynthia Evrio som Harriet Tubman i filmen ”Harriet” som har premiär i november.

Inspelningen av “Genius: Aretha” startar nästa månad. Våren 2020 blir det säsongspremiär på National Geographics tv-kanal. Ron Howard är kvar som exekutiv producent men överlämnar showrunner-rollen till Pulitzer Prize-belönade manusförfattaren Suzan-Lori Parks.

Souldrottningen Aretha Franklin är även föremål för en biografisk spelfilm. Respect, döpt efter hennes första Grammybelönade hit, kommer att ha premiär på biograferna den 14 augusti 2020. Aretha Franklin valde själv ut Jennifer Hudson till huvudrollen.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR