Trailer: Prinsessan Diana i The Crown

Prinsessan Diana och järnladyn Margaret Thatcher introduceras i den nya teasern för säsong fyra av The Crown.

Peter Morgans rojalistiska historia har nått fram till 1980-talet. Olivia Colman är åter i rollen som drottning Elizabeth II, men får i den nya säsongen två nya historiskt viktiga personer att fajtas med. Det handlar alltså om mångåriga premiärministern Margaret Thatcher och lady Diana Spencer, spelade av Gillian Anderson (The X-Files) och nykomlingen Emma Corrin.

Att döma av den teaser som Netflix precis har släppt så läggs i säsong fyra störst tonvikt vid introduktionen av den blivande prinsessan Diana och inledningen av den tragiska kärlekshistorien mellan henne och prins Charles (Josh O’Connor).

Säsong fyra av The Crown har premiär den 15 november. Det är Olivia Colmans andra och sista säsong i drottningrollen som hon tog över efter Claire Foy.

I säsong fem och sex är det Imelda Staunton som kommer att omges av ett nytt gäng skådespelare som ska ta den rojalistiska historien i mål. En av dem är Elizabeth Debicki som efterträder Emma Corrin som prinsessan Diana. Läs mer om castingen i säsong fem här.