X-Files får smygpremiär i oktober

X-Files är åter på tv-skärmarna den 24 januari. Men redan i oktober kan de mest hängivna fansen se det första avsnittet i New York.

Sanningen finns fortfarande där ute, och ingen har väl undgått att kanalen Fox bestämt sig för att låta konspirationsteoretikern Fox Mulder (David Duchovny) och hans mer skeptiska FBI-kollega Dana Scully (Gillian Anderson) fortsätta jakten på den. Inspelningen av miniseriens sex avsnitt avslutades nyligen i Vancouver och nu är det bara att invänta premiären av X-Files (eller Arkiv X som var den svenska titeln) i januari.

Om du inte råkar vara i New York i oktober vill säga. Den 10 oktober visas det första avsnittet, titulerat ”My Struggle”, på New York Comic Con. På det följer en Q&A-panel med David Duchovny och skaparen Chris Carter.

Den allra första screeningen görs dock i Frankrike fyra dagar tidigare, då Fox visar premiäravsnittet för alla inköpare på den stora tv-mässan i Cannes. Efter det får vi förhoppningsvis veta vilken svensk kanal eller/och streamingstjänst som kommer att visa miniserien.

Här är en kort teaser:

https://www.youtube.com/watch?t=15&v=YKFxAJ8yH-8