Sean Bean i ny säsong av Snowpiercer

Sean Bean tar ett stort kliv in i handlingen som Mr Wilford i teasern för säsong två av Snowpiercer som också fått ett premiärdatum.

Sean Bean är mest känd för att ha spelat karaktären Eddard Stark som blev halshuggen och katapultade Game of Thrones till världens mest omtalade tv-serie. Nu tar britten plats som den stora skurken i den postapokalyptiska serien Snowpiercer.

I seriefinalen dök ett nytt tågset upp med Mr Wilford, ingenjören som översåg byggandet av tåget. Han hamnar direkt på kollisionskurs med den infofficiella ledaren ombord, Layton (Daveed Diggs), och det är deras interaktion som dominerar den nya teasern.

I tv-serien, som är sprungen ur Parasite-regissören Bong Joon Hos film med samma namn, lever resterna av mänskligheten på ett tåg med 1001 vagnar som är i ständig rörelse runt jordklotet. Historien utspelar sig sju år efter att världen förvandlats till ett fruset ödelandskap.

Jennifer Connelly spelar förstaklasspassageraren Melanie Cavill, känd som ”Voice of the Train”, tågets röst. Hennes dotter Alexandra (Rowan Blanchard) visar sig vara ombord på samma tåg som Mr Wilford och har dessutom blivit hans protegé, vilket komplicerar saken när Melanie försöker stoppa honom från att invadera deras tåg.

Säsong två har premiär på amerikanska TNT den 25 januari. Det kan verka oväntat tidigt, men det är för att serien anlände till Netflix först i maj. När den andra säsongen kommer till Netflix är ännu oklart.