Första bilderna från Firefly Lane

Netflix har gjort tv-serie av ytterligare en bästsäljande roman. Katherine Heigl och Sarah Chalke spelar långvariga vänner i Firefly Lane.

Kristin Hannah har skrivit boken med samma namn och finns också med som producent för serien. Maggie Friedman (Witches of East End) är seriens skapare och showrunner.

I centrum för historien finns de två vännerna Kate och Tully som blir kompisar i 14-årsåldern och sedan genom livets upp- och nedgångar, glädje, hjärtesorg, triumfer och besvikelser, ja till och med en kärlekstriangel, lyckas hålla fast vid en vänskap som spänner över tre decennier.

Katherine Heigl och Sarah Chalke som Tully och Kate. Foto: Netflix

Det är två gamla tv-bekantingar som syns i huvudrollerna. Katherine Heigl slog igenom med dunder och brak i Grey’s Anatomy och gjorde sedan flera framgångsrika romcom-filmer innan karriären började halta en aning. Hon spelar coola Tully som valt ett liv inriktat på rikedom och berömmelse. Sarah Chalke är fortfarande mest känd från rollen som Elliot Reid i komediserien Scrubs. Hennes Kate har i stället valt familjen och moderskapet.

Katherine Heigl berättar själv på Twitter om inspelningen av Firefly Lane i Vancouver förra året: ”Det är en historia som talar djupt till mitt hjärta och är baserad på en roman jag värnar mycket om av den fantastiska Kristin Hannah. Jag har inte bara privilegiet av att ha fått spela en karaktär och berätta en historia som jag tycker mycket om, jag fick också göra det ihop med gäng som jag avgudar. För mig var det den perfekta stormen av välsignelse.”

Ali Skovbye som en ung Tully och Roan Curtis som en ung Kate. Foto: Netflix

Här är också en kort teaser som egentligen inte avslöjar någonting alls om om handlingen, men vi får i alla fall veta att serien kommer till Netflix ”snart”.