Säsong 6 den sista för Better Call Saul

Historien om Saul Goodman är snart komplett. Better Call Saul har precis förnyats men den sjätte säsongen blir också den sista för Breaking Bad-spinoffen.

TCA-panelen för Better Call Saul bjöd på många nyheter. Den allra största var förstås beskedet från skaparna Vince Gilligan och Peter Gould att AMC-serien om Jimmy McGills transformation till Saul Goodman, Breaking Bad-advokaten med den tvivelaktiga moralen, närmar sig finalen. Den sjätte och sista säsongen av Better Call Saul kommer att bestå av 13 avsnitt och börjar spelas in i slutet av det här året för att visas under 2021.

“Från dag ett har vår dröm varit att berätta den kompletta historien om vår komplicerade och komprometterade hjälte Jimmy McGill. AMC och Sony har infriat den drömmen. Vi kunde inte vara mer tacksamma för de fans och kritiker som hjälpt till och göra den här resan möjlig. Vi kommer att göra vårt yttersta för att sätta landningen”, sa Gould.

Men först ska säsong fem sändas. Efter ett ovanligt långt uppehåll mellan säsongerna gör AMC återkomsten till ett event genom att sända premiären av säsong fem den 23 februari och nästa avsnitt redan dagen därpå. I Sverige är Better Call Saul en Netflixserie med premiär den 24 februari.

Saul Goodman (Bob Odenkirk) får i säsong fem sällskap av flera gamla Breaking Bad-favoriter. Dean Norris och Steven Michael Quezadaska ska reprisera rollerna som DEA-agenterna Hank Schrader och Steven Gomez. Scener är även inspelade med den nyligen avlidne Robert Forster som Ed Galbraith. Däremot kommer vare sig Bryan Cranstons Walter White eller Aaron Pauls Jesse Pinkman att dyka upp i säsong fem.

”Jag skulle älska att se dem i Better Call Saul innan serien är över, så vem vet”, sa Vince Gilligan, som under TCA-panelen fick upprepade frågor om möjligheten till att spinna vidare på den fiktiva värld som han byggt med Breaking Bad, Better Call Saul och den färska “Breaking Bad”-filmen El Camino.

Svaret: Troligen inte.