Ännu en Celeste Ng-roman blir tv-serie

DELA

Little Fires Everywhere har redan blivit uppmärksammad tv-serie. Nu står Celeste Ngs debutroman på tur för samma behandling.

Efter ett budgivningskrig har Annapurna Television vunnit tv-rättigheterna till Everything I Never Told You, debutromanen av Celeste Ng som utkom 2014 och genast blev en bestseller. Tanken är att det ska bli en miniserie precis som Huluserien Little Fires Everywhere med Reese Witherspoon och Kerry Washington som precis blivit tillgänglig på Amazon Prime.

“Många har ställt frågor om filmen Everything I Never Told You. Så många stjärnor måste stå rätt samtidigt inom film! Men jag är jätteglad att adaptionen kommer att ske i en annan form – en miniserie”, kommenterar Ng på Twitter.

Everything I Never Told You (Säg inget om Lydia) utspelar sig i en liten stad i Ohio på 1970-talet. Serien utforskar skillnaderna mellan olika kulturer och konflikterna inom en familj, där mödrar och döttrar, fäder och söner, och make och hustru kämpar för att förstå varandra. Huvudpersonen Lydia är beundrad dotter till Marilyn och James Lee. När hennes kropp hittas i en lokal sjö sänder det familjen Lee in i kaos.