Tarantino gör tv-spinoff av Bounty Law

Den Oscarsnominerade filmen Once Upon a Time får en tv-spinoff. Quentin Tarantino har bekräftat att han själv ska regissera miniserien Bounty Law.

Film och tv flyter allt mer ihop. På många olika sätt. Once Upon a Time är nu den andra av årets Oscarsnominerade filmer efter Parasite med spinoffplaner.

Leonardio DiCaprios karaktär Rick Dalton är i filmen stjärnan i en 1960-talswestern. Dalton har huvudrollen i Bounty Law som revolvermannen Jake Cahill. Det är den delen av filmberättelsen som Quentin Tarantino har planer på att bygga ut till en miniserie i fem halvtimmeslånga avsnitt. Det blir i så fall första gången som stjärnregissören gör en tv-serie.

”Jag vill göra Bounty Law, men det kommer att ta ett och ett halvt år. Introduktionen gjordes i Once Upon a Time in Hollywood men jag ser inte Bounty Law som en del av filmen även om det är så. Det här handlar inte om att Rick Dalton spelar Jake Cahill. Det här handlar om Jake Cahill”, säger Tarantino till Deadline Hollywood

I samma intervju förklarar Quentin Tarantino var idéen till Bounty Law kommer ifrån:  ”Jag tittade på de här halvtimmesserierna Wanted, Dead or Alive, The Rifleman och Tales of Wells Fargo för att komma i rätt stämning, Det är väldigt mycket som händer på 22 minuter och jag började fundera på om jag kan åstadkomma det. Det slutade med att jag skrev fem halvtimmesavsnitt. Jag kommer att regissera allihop”.

Leonardo DiCaprio har inte kommenterat tv-projektet.