Då startar Little Fires Everywhere

Det sprakar om Reese Witherspoon och Kerry Washington i den första teasern för Little Fires Everywhere. Miniserien har också fått ett premiärdatum.

Reese Witherspoon framgångsrika produktionsbolag Hello Sunshine (Big Little Lies, The Morning Show mfl) har även ett tv-projekt ihop med Kerry Washingtons produktionsbolag Simpson Street. De två skådespelarna och producenterna ligger tillsammans bakom bearbetningen av Celeste Ng’s färska bästsäljare Little Fires Everywhere (Små eldar överallt). Miniserien i åtta avsnitt har premiär på den amerikanska streamingtjänsten Hulu den 18 mars.

Romanen gavs ut i USA 2017 och släpptes översatt till svenska av Albert Bonniers förlag så sent som i mars i år. Berättelsen handlar om den på ytan perfekta familjen Richardson och en mystisk kvinna och hennes dotter som vänder upp ned på deras liv.

Reese Witherspoon, just nu aktuell även i The Morning Show på Apple TV+, spelar Elena Richardson, familjens överhuvud som är van att följa alla oskrivna regler i den lilla Ohio-förorten. Kerry Washington (Scandal) gör rollen som den mystiska Mia Warren som anländer till förorten med sin tonårsdotter och hyr en bostad av familjen Richardson.

Rosemarie Devitt (Black Mirror) spelar Elenas bästa vän Linda McCullough och Joshua Jackson (The Affair) gör rollen som Bill Richardson. Karaktären Joe Ryan görs av Jesse Williams (Grey’s Anatomy).

I den teaser som Hulu släppt sprakar det både bokstavligt och bildligt. Som titeln skvallrar om är mordbränder en del av Little Fires Everywhere, som enligt den officiella beskrivningen är en berättelse om hemligheter och lögner, om identitet, intensiv moderskärlek – och faran med att tro att det går att undvika en katastrof genom att följa reglerna.

Liz Tigelaar (Casual, Life Unexpected) är Hulu-seriens showrunner.