Trailer: Det stora slaget om Hawkins

Den nya Stranger Things-trailern hintar om det slutliga slaget mellan världen med rätt sida uppåt och den som är upp och ner. Och det slaget kan inte vinnas utan Eleven.

Det är inte precis den första teasern som släpps inför den kraftigt försenade fjärde och näst sista säsongen av det populära sci fi-dramat, men vi har nu kommit fram till den officiella trailern.

Trailern väver ihop många av de lösa trådar som Netflix tidigare frestat fansen med. Som att Will (Noah Schnapp) och Eleven (Millie Bobby Brown) försöker passa in i sin nya omgivning i Kalifornien och att Hopper (David Harbour) befinner sig i ett ryskt fängelse.

I trailern möter vi också Joyce (Winona Ryder) när hon får ett mystiskt paket, liksom Steve (Joe Keery), Robin (Maya Hawke) och Nancy (Natalia Dyer) när de utforskar okända delar av Hawkins. Dessutom anländer doktor Owens (Paul Reiser) till Kalifornien för att berätta för Eleven att det slutliga slaget om Hawkins står för dörren och att det inte kan vinnas utan henne. Eleven avslöjar då att hon inte fått sina krafter tillbaka efter att ha förlorat dem i slutet av den tredje säsongen.

Eleven i centrum även i säsong fyra. Foto: Netflix

Så här lyder synopsis för säsong fyra: “Det har gått sex månader sedan Starcourt-slaget, som orsakade terror och förödelse i Hawkins. Kompisgruppen kämpar med efterdyningarna, för första gången separerade från varandra. Att navigera det komplexa high school-livet gör inte saken lättare. Mitt i den här känsliga tiden flyter ett nytt skrämmande övernaturligt hot upp till ytan, ett fruktansvärt mysterium presenterar sig, som om det kan lösas, kanske slutligen sätter stopp för Upside Down-fasorna.”

Den fjärde säsongen av Stranger Things har delats upp i två delar. Volym 1 släpps den 27 maj, för övrigt samma dag som Obi-Wan Kenobi på Disney+. Volym 2 landar sedan den 1 juli. Därefter återstår bara en sista säsong. Skaparna, bröderna Duffer, har redan meddelat att historien avslutas med den femte säsongen.