Kinnaman och For All Mankind åter i juni

Joel Kinnaman-ledda For All Mankind återvänder i juni. Den alternativa rymdhistorien hoppar i den tredje säsongen fram till 1995.

For All Mankind gillas av kritikerna, men har haft svårt att nå ut till en bredare publik. Apple-serien är skapad av Ronald D Moore ihop med Matt Wolpert och Ben Nevedi. Men till skillnad från sci fi-serien Battlestar Galactica, som Moore också skapade, är For All Mankind en verklighetsbaserad historia men satt i en alternativ tidslinje där Sovjetunionen hunnit först till månen.

Den första säsongen utspelar sig på 1970-talet då Nasa och rymdprogram fortfarande var högt prioriterade. I den andra säsongen hoppar handlingen fram till 1980-talet och beskriver hur det kalla kriget och militariseringen av Nasa påverkar huvudkaraktärerna. När den tredje säsongen inleds är året 1995 och fokuserar på kapplöpningen till Mars, inte bara mellan USA och Sovjetunionen utan också ytterligare en oväntad deltagare.

Joel Kinnaman återvänder som Apollo-astronauten Ed Baldwin. Återvänder gör även Shantel VanSanten, Jodi Balfour, Sonya Walger, Krys Marshall, Cynthy Wu, Casey Johnson, Coral Peña och Wrenn Schmidt. däremot inte Sarah Jones och Michael Dorman. Tomrummet efter de två fylls av Edi Gathegi (The Blacklist) som spelar den nya karaktären Dev Ayesa, en karismatisk visionär som siktar mot stjärnorna.

Här är teasern där Apple TV+ annonserar att säsong tre av For All Mankind har premiär den 10 juni.