Stranger Things avslutas med säsong 5

Bröderna Duffer har beslutat att avsluta Stranger Things med säsong fem men öppnar för spinoffer. Fast först anländer en fjärde säsong i två delar.

I ett öppet brev till fansen bekräftar skaparna Matt och Ross Duffer att den fjärde säsongen av äventyrs- och sci fi-dramat Stranger Things delas upp i två delar. Volym 1 släpps den 27 maj och volym 2 landar den 1 juli. Det har då gått hela tre år sedan den senaste säsongen.

Samtidigt meddelar bröderna att serien kommer att avslutas med den femte säsong som nyligen annonserades: “För sju år sedan planerade vi den kompletta storyn för Stranger Things. Vid den tidpunkten förutspådde vi att storyn skulle räcka i fyra eller fem säsonger. Den visade sig lite för stor för att berätta i fyra – som ni snart kan se själva – vi slungar oss inte mot finalen. Säsong fyra blir den näst sista. Säsong fem blir den sista.”

Men även om originalserien avslutas så är inte bröderna Duffer redo att helt lämna det Upside Down-universum som de skapat tillsammans. I det öppna brevet hintar de om spinoff-möjligheter: “Det finns fortfarande många spännande historier att berätta i Stranger Things-världen: nya mysterier, nya äventyr, nya oväntade hjältar.”

Först ska dock berättelsen om Eleven berättas i två säsonger till. I säsong fyra tar bröderna historien bortom Hawkins och placerar i stället Eleven (Millie Bobby Brown) och Will (Noah Schnapp) i Kalifornien, dit familjen Byers flyttade efter Starcourt-händelserna.

Så här lyder synopsis för säsong fyra: “Det har gått sex månader sedan Starcourt-slaget, som orsakade terror och förödelse i Hawkins. Kompisgruppen kämpar med efterdyningarna, för första gången separerade från varandra. Att navigera det komplexa high school-livet gör inte saken lättare. Mitt i den här känsliga tiden flyter ett nytt skrämmande övernaturligt hot upp till ytan, ett fruktansvärt mysterium presenterar sig, som om det kan lösas, kanske slutligen sätter stopp för Upside Down-fasorna.”