True Detective: Premiärdatum och bilder

Väntan har varit lång, men nu finns det ett premiärdatum för True Detectives tredje säsong. HBO har också släppt de första bilderna från kriminaldramat med Mahershala Ali.

Nic Pizzolatto skapade magisk tv med hjälp av regissören Cary Fukunaga och skådespelarna Matthew McConaughey och Woody Harrelson i säsong ett av True Detective. Men den efterföljande säsongen blev en flopp och ett tag såg det inte ut att bli någon fortsättning på antologiserien. Men nästan tre år senare är det alltså dags för säsong tre. Denna gång med Oscarsvinnaren Mahershala Ali (Moonlight) i huvudrollen.

Den nya historien spänner över flera decennier. Mahershala Ali spelar Wayne Hays, en kriminaldetektiv från nordvästra Arkansas som vi möter vid tre olika tidpunkter i hans liv, varje gång plågad och förföljd av samma makabra och mystiska kriminalfall i hjärtat av Ozark. Carmen Ejogo, Stephen Dorff, Ray Fisher, Michael Greyeyes, Jon Tenney, Deborah Ayorinde, Rhys Wakefield, Sarah Gadon, Emily Nelson, Brandon Flynn, Michael Graziadei, Josh Hopkins och Jodi Balfour medverkar också.

Nic Pizzolatto har skrivit manuset till samtliga avsnitt själv, förutom avsnitt fyra där han haft David Milch som medförfattare. Pizzolatto gör också sin regidebut vid sidan av Daniel Sackheim. Jeremy Saulnier regisserade de två första av de totalt åtta avsnitten.

Den 14 januari startar den nya säsongen på HBO Nordic. Här är några av de första bilderna som släppts utöver den teaser som dök upp i slutet av augusti:

Mahershala Ali och Carmen Ejogo. Foto: Warrick Page/HBO
Mahershala Ali och Stephen Dorff. Foto: Warrick Page/HBO