Shannon och Chastain som countryikoner

Jessica Chastain och Michael Shannon spelar countryikoner i en ny miniserie. George & Tammy har premiär i slutet av året.

När det för två år sedan rapporterades att det skulle bli en miniserie med Jessica Chastain som countrydrottningen Tammy Wynette så presenterades projektet som filmstjärnans återkomst till tv. Men när produktionsstarten drog ut på tiden hann Chastain emellan med HBO:s modernisering av Ingmar Bergmans Scenes From A Marriage.

Nu närmar sig äntligen premiären även för George & Tammy, Paramount Networks berättelse om Tammy Wynettes berg-och-dal-bane-förhållande med kollegan George Jones.

Jessica Chastain var klar först som Tammy Wynette. Det var sedan hon, som med producenthatten på, rekryterade Michael Shannon i rollen som George Jones.

Tammy Wynettes stora genombrott kom 1968 med megahiten Stand By Your Man. Ett motto som countrystjärnan knappast följde i sitt eget privatliv. George Jones var hennes tredje make och förhållandet var stormigt men gav också världen flera mäktiga duetter. När de åkte ut på turné marknadsfördes de som ”Mr. and Mrs. Country Music.” 

Paret skilde sig 1975 men stannade i kvar varandras liv, både privat och i yrkeslivet. Miniserien bygger på boken “The Three of Us: Growing Up with Tammy and George,” skriven av parets dotter Georgette Jones.

“Det var fascinerande för mig att någon som Tammy Wynette, som sjöng alla dessa sånger som ‘Stand by Your Man,’ även var gift fem gånger”, säger Jessica Chastain till Vanity Fair och fortsätter: “Jag blev väldigt rörd av kärlekshistorien mellan dem. Jag började lyssna till musiken och förstod att de alltid sjöng till varandra. De var båda en stor del av varandras liv.”

Vanity Fair har de första exklusiva bilderna från George & Tammy. Tre syns här nedan, fler kan ses här. Inget premiärdatum är ännu annonserat, bara att serien väntas debutera i slutet av året.