Skarsgård som Kidmans make i HBO-serie

Nicole Kidman, Reese Witherspoon och Shailene Woodley var redan klara. Nu gör Alexander Skarsgård dem sällskap i HBO:s miniserie Big Little Lies.

I det väldigt kändistäta HBO-projektet spelar Nicole Kidman, Reese Witherspoon och Shailene Woodley (Divergent) tre mödrar till dagisbarn, vars perfekta liv spårar ur så till de mildra grad att det leder fram till mord. Big Little Lies är en thriller med mörk humor som är baserad på Liane Moriartys succéroman från 2014. Oscarsvinnarna Kidman och Witherspoon är via sina respektive produktionsbolag också med och producerar miniserien.

När Alexander Skarsgård nu återvänder till HBO, där han under många år medverkade i True Blood, så är det som den framgångsrike affärsmannen Perry Wright, kärleksfull far och make till Nicole Kidmans Celeste. Även James Tupper (Men in Trees) är klar för Big Little Lies. Han gör rollen som Nathan Carlson, ex-make till Witherspoons Madeline och gift med en ung yoga-instruktör spelad av Zoë Kravitz. Laura Dern, Adam Scott och Kathryn Newton är tre andra namnkunniga skådespelare som nyligen adderades till en tv-ensemble med lika stor stjärnglans som vilken Hollywood-film som helst.

David Kelley, mest känd för advokatserier som Ally McBeal och Boston Legal, skriver manuset och Jean-Marc Vallée kommer att regissera. När inspelningen startar eller när Big Little Lies blir tillgänglig för HBO:s tittare är inte annonserat.