The Last of Us dröjer till 2023

Tv-bearbetningen av The Last of Us dröjer till 2023. HBO-bossen Casey Bloys har bekräftat en premiär tidigt nästa år.

Det är nu över två år sedan det blev känt att Chernobyl-skaparen Craig Mazin samarbetar med den kreativa hjärnan bakom det populära Playstation-spelet The Last of Us, Neil Druckmann, för att göra tv-serie av Joel och Ellies postapokalyptiska kamp för överlevnad. 

Neil Druckmann har själv regisserat ett av avsnitten och har också nyligen serverat den första titten på Pedro Pascals Joel and Bella Ramseys Ellie (se bilden ovan).

Efter rollen som Oberyn Martell i Game of Thrones har Pedro Pascal gått från klarhet till klarhet, inte minst som titelpersonen i Star Wars-serien The Mandalorian. I The Last of Us spelar Pascal den härdade överlevaren Joel som ska smuggla ut föräldralösa Ellie ut ur en övervakad karantänzon och tvärs över ett postapokalyptiskt USA där faror lurar i form av blodtörstiga, smittade, hänsynslösa, laglösa människor. 

14-åriga Ellie representerar mänsklighetens hopp och kan vara nyckeln till ett botemedel mot den smitta som orsakat den pandemin som 20 år tidigare slog ut större delen av mänskligheten. Bella Ramsey, som spelar Ellie, blev stor fanfavorit som Lyanna Mormont i Game of Thrones och har även synts i The Dark Materials.

HBO-bossen Casey Bloys har i en färsk intervju med Hollywood Reporter svarat på när fansen kan förvänta sig att The Last of Us anländer. Tidigt 2023, är Bloys svar.