Harbour och Pascal i true crime-serie

Stjärnduon David Harbour och Pedro Pascal ska göra en miniserie ihop baserad på ett uppmärksammat rättsfall om en mordmisstänkt tandläkare.

Vågen av true crime-baserade historier nådde nya höjder under våren och är still going strong. Även hos HBO, som efter The Staircase nu ska göra tv-serie av det uppmärksammade brottsfall som blivit känt som My Dentist’s Murder Trial.

Miniserien med David Harbour och Pedro Pascal ska bygga på James Lasduns artikel i The New Yorker, med den fullständiga titeln “My Dentist’s Murder Trial: Adultery, False Identities, and a Lethal Sedation”. Artikeln handlar om den New York-baserade tandläkaren Gilberto Nunez som 2015 anklagades för mord på sin vän Thomas Kolman.

Vem som ska spela vem framgår inte, även om kan gissa. Däremot står det klart att både Pedro Pascal och David Harbour även ska vara med och producera miniserien som fortfarande befinner sig i utvecklingsstadiet, enligt Variety.

Pedro Pascal är känd för att dölja sig under hjälmen på The Mandalorian, och har redan ett HBO-gig som Joel i tv-bearbetningen av playstation-spelet The Last of Us med väntad premiär i början av nästa år.

David Harbour är mest känd som Jim Hopper i omåttligt populära Stranger Things och för sin roll i Black Widow.

Miniseriens författare och producent Steve Conrad ska även regissera pilotavsnittet. Conrad är för övrigt anlitad som manusförfattare även för HBO:s Game of Thrones-spinoff baserad på Tales of Dunk & Egg.