Politisk dramakomedi för Melissa Benoist

Melissa Benoist går från superhjälte till politisk journalist. I The Girls on the Bus åker hon tillsammans med tre andra kvinnliga reportrar på valturné.

Efter sex säsonger som Supergirl är Melissa Benoist redo för nästa tv-roll. Hennes alter ego i Supergirl, Kara Danvers, försökte hinna med lite journalistik vid sidan av superhjälte-uppdragen. I HBO Max-serien The Girls on the Bus är det journalistik för hela slanten som gäller.

Melissa Benoists huvudkaraktär heter Sadie McCarthy och är en journalist som romantiserar Tim Crouses bok Boys on the Bus och som satsar allt på möjligheten att få bevaka en presidentkampanj. Hon ger sig ut på turné och etablerar så småningom allt djupare vänskapsband med tre kvinnliga konkurrenter: Grace, Lola och Kimberlyn. Trots deras olikheter blir de som en familj med första parkett till den största såpoperan som finns; slaget om Vita huset.

Christina Elmore (Insecure) spelar Kimberlyn Kendrick som är en högutbildad Reagan-republikan och kampanjreporter. Natasha Behnams Lola Gabriel är en skarp och passionerad politisk Tiktok-stjärna och välkänd generation z-influencer. Castingen återstår av Grace.

The Girls on the Bus beskrivs som ett humoristiskt drama. Skaparna Amy Chozick och Julie Plec har byggt vidare på The Girls on the Bus-kapitlet i Chozicks bok Chasing Hillary. Showrunner är Rina Mimoun (Mistresses).