Goldblum i serie om grekisk mytologi

Hugh Grant ut. Jeff Goldblum in. Jurassic World-stjärnan ska skapa Kaos som guden Zeus i en Netflixserie baserad på grekisk mytologi.

Charlie Covell är skaparen av Netflixserien Kaos som beskrivs som en vågad och mörkt humoristisk samtida tolkning av grekisk mytologi som utforskar kärlek, makt och liv i underjorden. Ingenting är heligt i Covells nytolkning av de grekiska myterna – förutom förräderiet och arrogansen hos ett gäng inkonsekventa gudar och deras kosmiska intriger…

Hugh Grant skulle ha spelat guden Zeus, men britten har på grund av schemakrockar tvingats kliva av. Han ersätts av Jeff Goldblum som den allsmäktiga men ändå osäkra och hämndlystna guden Zeus som länge njutit av statusen som kungen av alla gudar. Ända tills han stiger upp en morgon och upptäcker rynkor på pannan och hans neurotiska sida leder honom på en farlig och paranoid väg. Zeus är övertygad om han är på väg att förlora sin position och börjar se tecken på detta överallt.

Jeff Goldblum ansluter till en ensemble som sedan tidigare inkluderar Janet McTeer, Cliff Curtis, David Thewlis, Killian Scott, Aurora Perrineau, Misia Butler, Leila Farzad, Nabhaan Rizwan, Rakie Ayola och Stanley Townsend.

Inspelningen av de åtta avsnitten startar senare i sommar.