Stjärnorna i Glow-skaparnas nya serie

Nicole Kidman, Cynthia Erivo, Merritt Wever och Alison Brie är klara för antologiserien Roar. Apple har köpt serien från skaparna av Glow.

Netflixserien Glow må ha fått avslutas i förtid, men skaparna har inte knockats av covid-19 utan har redan en ny kvinnodriven serie på väg. Denna gång hos Apple TV som nu har gett klartecken för antologiserien Roar.

Skaparna Liz Flahive och Carly Mensch, som också båda kommer att fungera som showrunners för Roar, bygger serien på en bok med samma namn av Cecelia Ahern. Boken består av 30 korta feministiska historier som ”belyser – ibland på ett lite absurt sätt – hur kvinnor av alla sorter navigerar världen i dag”.

En top notch-kvartett skådespelare har redan lockats till projektet. Alison Brie, som hade huvudrollen i Glow, följer med sina författare till Roar. Nicole Kidman (The Undoing), Cynthia Erivo (The Outsider) och Merritt Wever (Unbelievable) är också klara för antologiserien som består av åtta halvtimmesavsnitt. Kidman är sin vana trogen också exekutiv producent via sitt bolag Blossom Films.