Kidman och Fanning i serie om ung kvinna som gör succé på Onlyfans

Apple TV+ har vunnit budgivningen om ett av tv-världens hetaste projekt. Elle Fanning ska spela titelpersonen Margo i en serie som också återförenar Nicole Kidman med David E Kelley.

Det är Hollywood Reporter som avslöjar att Apple TV+ bland mer än ett dussin konkurrenter, däribland Netflix, vunnit rättigheterna till en serie baserad på Rufi Thorpes kommande roman Margo’s Got Money Troubles, om en ung kvinnas försök att ta kontroll över sitt eget liv.

Paketet innehåller tre tunga pjäser. Via sina respektive produktionsbolag är manusdoktorn David E Kelley och stjärnskådespelarna Nicole Kidman och Elle Fanning knutna till projektet. Elle Fannings lika kända syster Dakota ingår också i producentteamet.

För Nicole Kidman och David E Kelley, två av tv-världens mest framgångsrika och flitiga producenter, innebär projektet en återförening. Kelley har författat manus och Kidman haft huvudroller i Big Little Lies, The Undoing och Nine Perfect Strangers. Elle Fanning har inte gjort lika mycket tv, men Emmy-nominerades för rollen som Katarina den stora i komediserien The Great.

Margo’s Got Money Trouble beskrivs som rolig, oförutsägbar och varmhjärtad. Romanen som utkommer i juni handlar om Margo Millet. Som dotter till en servitris på Hooters och ett före detta wrestlerproffs har hon alltid vetat att hon måste klara sig på egen hand. Hon skriver in sig på college även om hon inte vet hur hon ska ha råd. Efter en kort affär med en ung engelskprofessor blir Margo gravid. För att som ung ensamstående mamma få ekonomin att gå ihop så öppnar hon ett konto på Onlyfans. Efter att ha återförenats med sin far, som ger råd som han tagit med sig från brottningsringen, blir Margo en oväntad succé på Onlyfans.

Elle Fanning ska spela titelpersonen i tv-serien, som har David E Kelley som showrunner. Det är inte bekräftat vilken roll som Nicole Kidman tänker spela, men gissningsvis Margos mamma.

David E Kelley arbetar också på en Jake Gyllenhaal-ledd remake av Presumed Innocent hos Apple.