Duffer-bröderna gör Stephen King-serie

Stephen King-romanen The Talisman ska bli tv-serie. Bakom projektet återfinns Steven Spielberg ihop med Stranger Things-skaparna och Netflix.

Stephen King skrev The Talisman (Talismanen) ihop med Peter Straub. Det är Hollywood Reporter som berättar om tv-planerna för fantasy- och skräckromanen, vars rättigheter Steven Spielberg köpte redan 1982 innan boken ens var utgiven. Ända sedan dess har den meriterade regissören försökt göra film av historien, men utan att hitta rätt ingång. Men nu nästan 40 år senare har Spielberg kommit fram till att en tv-serie är en bättre väg att gå och har via sitt bolag Amblin Television valt Netflix som samarbetspartner.

Projektet är fortfarande i sin linda, men Matt och Ross Duffer, mer kända som Duffer-bröderna bakom Stranger Things, är ombord som exekutiva producenter. Curtis Gwinn, som arbetat nära bröderna Duffer med Stranger Things, blir författare och showrunner för The Talisman.

Talismanen handlar om 12-årige Jack Sawyer som bor ödsligt tillsammans med sin döende mor Lily. På ett nedlagt nöjesfält träffar han ”Speedy” Parker som ger honom i uppdrag att hitta Talismanen som kan rädda båda moderns liv och hennes ”motsvarighet” i en farlig parallell värld, kallad The Territories.

Jack beger sig ut på en episk resa och träffar på många intressanta människor och varelser som både hjälper och stjälper. Samtidigt måste han hela tiden undvika fäller som lagts ut av Morgan Sloat, Jacks döda fars kompanjon som vill ta över moderns del av företaget.

Stephen Kings skräckromaner har genom åren varit populära att bearbeta i Hollywood. På tv-seriefronten är de senaste exemplen The Outsider och  The Stand (båda finns på HBO Nordic) samt den kommande Apple TV-satsningen Lisey’s Story.