My Brilliant Friend åter i februari

Säsong två av My Brilliant Friend ligger närmare i tiden än vi trodde. Redan den 10 februari fortsätter historien om Lila och Elena på HBO Nordic.

Den andra delen i Elena Ferrantes populära boksvit heter The Story of a New Name (Hennes nya namn). Den utgör förlaga för den andra säsongen av My Brilliant Friend som tar vid där den första slutade.

The Story of a New Name i svensk översättning.

Lila (Gaia Girace) och Elena (Margherita Mazzucco) är nu båda 16 år. Lila har precis gift sig, men tycker att hon förlorat sin egen identitet efter att ha tagit makens namn. Elena bor i Pisa där hon på ytan är den perfekta studenten men inser under Lilas bröllop att hon inte är lycklig vare sig i barndomens kvarter eller någon annanstans. Under en semester på Ischia möter vännerna återigen upp med barndomskompisen Nino Sarratore (Francesco Serpico), ett möte som förändrar vänskapen för evigt, enligt HBO:s synopsis.

Den andra säsongens teman träder omedelbart fram, förklarade RAI-chefen Eleonora Andreatta under en presskonferens i Rom i veckan, och radade upp ämnen som sexualdebuter, rädslan och dårskapen förenat med förälskelser, synen på kroppen, ohälsosamma familjerelationer som ibland blir våldsamma, vägran att acceptera sociala skillnader och strävan efter ett bättre liv.

Här den officiella trailern för säsong två:

https://www.youtube.com/watch?v=CXO_Lp81OnM

My Brilliant Friend – The Story of a New Name har premiär den 10 februari, i bestsellerförfattarens hemland som ett tredagarsevent på italienska biografer. Man kan förmoda att avsnitten släpps i samma takt på HBO Nordic. Totalt består den andra säsongen, precis som den första, av åtta avsnitt.

Den hemlighetsfulla författaren, boksviten är skriven under pseudonym, är också aktuell med en ny bok, The Lying Life of Adults. Romanen har ännu bara kommit ut i hemlandet men är redan en bästsäljare. Den engelska översättningen väntas nå bokhandlarna i juni.

Artikeln uppdaterad med trailer 2020-03-03.