Trailer: Mörka knarkdramat Hightown

Ett mörkt knarkdrama – men från ett kvinnligt perspektiv. Nu finns det en första teaser trailer för nya kriminalserien Hightown.

På ytan är Cape Cod en idyllisk sommardestination. Men under ytan pågår en drogepidemi där missbruket av opiater ökar i en alarmerande takt. Det mörka kriminaldramat är skapat av Rebecca Cutter som menar att det sällan görs serier av det här slaget från ett kvinnligt perspektiv.

I Hightown heter huvudpersonen Jackie Quinones och spelas av Monica Raymund, känd från Chicago Fire. Jackie är en hårt festande agent för National Marine Fishers Service, vars liv omkullkastas när hon upptäcker en död kropp på stranden. Ännu ett offer för droghandeln i regionen. För att klara av att hantera traumat tar Jackie sina första steg mot ett drogfritt liv – men samtidigt som hon kämpar med sina egna inre demoner blir hon allt mer övertygad om att det är upp till henne att själv lösa mordet i den utredning hon blivit del av.

I rollistan återfinns även James Badge Dale, Riley Voelkel, Shane Harper, Amaury Nolasco, Atkins Estimond coh Dohn Norwood.

De två första avsnitten av Hightown har regisserats av Rachel Morrison som gör debut som regissör, men har en imponerande cv som filmfotograf som inkluderar bland annat Black Panther och Mudbound.

Hightown har premiär på den amerikanska kabelkanalen Starz senare i vår. Oklart när serien kommer att gå att streama i Sverige, men C More borde ligga bäst till.