Trailer: Konspiration i Quantico

Från Broadway till FBI. Smash skapare Joshua Safran ligger bakom det nya konspirationsdramat Quantico med Bollywood-stjärnan Priyanka Chopra i huvudrollen. 

Serien har beskrivits som Grey’s Anatomy möter Homeland. Kanske är det för att Grey’s-producenten Mark Gordon är med och producerar Quantico och att det finns en doft av Shondaland i produktionen även om läkarkandidaterna här är utbytta mot FBI-rekryter. Kanske är det för att Priyanka Chopra i huvudrollen faktiskt har drag av Katherine Heigl trots sitt indiska ursprung. I vilket fall var det tydligt på TCA-dagarna i juli att ABC tror och hoppas att Priyanka Chopra ska bli nästa stora tv-stjärna.

Karismatiska Priyanka Chopra, som är stor och välbetald Bollywood-stjärna hemma i Indien, spelar FBI-trainee Alex Parrish. Parrish och resten av gruppen som tränats på FBI:s Academy i Quantico, Virginia, hör till byråns smartaste och mest bakgrundskontrollerade unga agenter. Därför kommer det som en chock när Parrish anklagas för att ligga bakom den största terroristattacken i New York sedan attacken mot World Trade Center den 11 september 2001.

Quantico har premiär på ABC den 27 september. Kanal 5 och Kanal 5 Play kör igång serien den 19 oktober.